Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour
×



Details

Submitted on
August 29, 2011
Image Size
162 KB
Resolution
600×1100
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
578
Favourites
16 (who?)
Comments
26
Downloads
7
×
7 Sins - Wrath by Cliffto 7 Sins - Wrath by Cliffto
7 Deadly Sins - Wrath

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wrath also known as "rage", may be described as inordinate and uncontrolled feelings of hatred and anger. Wrath, in its purest form, presents with self-destructiveness, violence, and hate that may provoke feuds that can go on for centuries. Wrath may persist long after the person who did another a grievous wrong is dead. Feelings of anger can manifest in different ways, including impatience, revenge, and vigilantism.

Wrath is the only sin not necessarily associated with selfishness or self-interest (although one can of course be wrathful for selfish reasons, such as jealousy, closely related to the sin of envy). Dante described vengeance as "love of justice perverted to revenge and spite". In its original form, the sin of anger also encompassed anger pointed internally rather than externally. Thus suicide was deemed as the ultimate, albeit tragic, expression of hatred directed inwardly, a final rejection of God's gifts.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

See also:
Gluttony [link]
Greed [link]
Envy [link]
Pride [link]
Sloth [link]
Lust [link]
7 Sins Compilation [link]
Add a Comment:
 
:icondreamworkproductions:
Dreamworkproductions Featured By Owner Oct 20, 2012  Hobbyist Photographer
Awesome!
Reply
:iconmangochutney94:
MangoChutney94 Featured By Owner Sep 13, 2011  Hobbyist Traditional Artist
very hercules :3
Reply
:iconcliffto:
Cliffto Featured By Owner Sep 19, 2011  Student General Artist
Does it reminds you to Hades xD
Reply
:iconmangochutney94:
MangoChutney94 Featured By Owner Sep 19, 2011  Hobbyist Traditional Artist
that's the one!
Reply
:iconmysticross:
mysticross Featured By Owner Aug 30, 2011  Hobbyist General Artist
coba gabungin semua seven sins itu ke satu sheet, pasti keren jadinya, heheheh :D

hmm, ada gaya2nya kartun Hercules tampaknya yah :)
Reply
:iconcliffto:
Cliffto Featured By Owner Aug 31, 2011  Student General Artist
Iya, nanti mau digabungin kok ^^ Tapi yang Lust sm Pridenya blm beres dibuat xD

WAH, ada yg nyadar jg ya kalo gw make style Hercules. matamu jeli!
Reply
:iconmysticross:
mysticross Featured By Owner Sep 1, 2011  Hobbyist General Artist
wkwkw, gw nyadarny pas ngeliat siku2 para karakterny ngelungkir2 gitu, kek sikunya Hercules :D :D tapi cocok dengan gaya kmu sih, western cartoon gitu, hehehe~ :D

btw, klo boleh tahu, inspirasi art style kmu sekarang ini siapa / karya apa aja? :)
Reply
:iconcliffto:
Cliffto Featured By Owner Sep 1, 2011  Student General Artist
Soalnya kayakny kalo Gods and Godess gitu cocoknya yang style hercules. wkwkw.

Hmm.. kalau dibilang inspirasi kayaknya banyak bgt deh, tp jujur, selama gw gbr gw gak pernah memetokkan satu karya seseorang sebagai patokan menggambar. Jd kalau dibilang siapa yang jadi inspiratornya bingung jwbnya. Soalnya gak pernah make style orang tertentu dlm gbr.

Kalau yang memotivasi itu hayao Miyazaki, soalnya pengen bgt bkn gbr sedetail kayak dia xD
Reply
:iconmysticross:
mysticross Featured By Owner Sep 7, 2011  Hobbyist General Artist
heee, begitu yah :)
hmmm, mungkin nangkep gaya gambarnya dari sana-sini ya, jadi bingung patokannya yang mana, wkwkwk, baguslah, setidaknya sudah dapat ilmu intinya untuk bikin sebuah gambar XD

wkwkwk, Hayao Miyazaki, klo mau jadi art director sehebat diy sih perlu usaha besar plus pengalaman yg banyak tuh, wkwkwk~ :D :D
Reply
:iconcliffto:
Cliffto Featured By Owner Sep 8, 2011  Student General Artist
iya, hehhee. kalau situ sendiri ada ga patokn menggambarnya?

Iya memang betul, makanya dia bisa dijadikan motivasi. yang bikin seneng dr dia itu, selain detail yg bagus, da bisa menunjukan kalau anime gak cuma gitu2 aja ^^
Reply
Add a Comment: